Bijenkasten die natuurlijke imkeren ondersteunen

Dag 4 oktober 2016
Time: 19:30  tot  10:00

Geert Groessens, landbouwingenieur en sinds 29 jaar geroutineerd imker, had het in een vorige voordracht over natuurlijk imkeren. In deze voordracht gaat hij het hebben over bijenkasten die natuurlijk imkeren ondersteunen. De basisvraag blijft: welke ruimte verkiest de bijenzwerm? En daarbij aansluitend: wat is de optimale bijenwoning? Al te vaak laten we ons leiden door onze eigen voorkeur en gemak en vergeten we dat het bijenvolk andere behoeften heeft. Isolatie, ventilatie, vermijden van condens zijn uiterst belangrijk.
Vervolgens gaat Geert Groessens dieper in op de plus en de min punten van de verschillende kasten. De Warré kast, de Drentse, de Top Bar hive, de kloskast en nog verschillende andere soorten worden voorgesteld. Alle kasten worden diepgaand besproken. Hij zal ook een aantal kasten meebrengen zodat we kennis kunnen maken met de verschillende technieken.

Op de gebruikelijke lokatie:

Om 20h00 in  “De Ploeg”  Verhoevenlei 50, 2930 Brasschaat.  Inkom gratis. Iedereen is van harte welkom. Deuren open vanaf 19u30.

pieter wuyts