Het succes van duurzaam bijenhouden door Peter Linnartz

Dag 2 februari 2016
Time: 19:30  tot  22:00
Dag 2 februari 2016
Time: 19:30  tot  22:00

Lezing ‘Duurzaam imkeren voor bij en honing’.
Peter Linnartz is ervaren professioneel imker. Met veel beeldmateriaal neemt hij ons mee in zijn werkwijze door het hele seizoen. De nadruk ligt op zijn systematische methode om de volken op natuurlijke manier te splitsen als ze er zelf aan toe zijn. De methode biedt tevens de mogelijkheid om zonder extra ingrepen alle volken al vroeg in het seizoen mijtenvrij te krijgen. Zijn methode levert voorts vitale winteropzetters en maakt het mogelijk veel oude raten te wisselen. En naast dit al hebben we bij geringe inspanningen van de imker en weinig verstoring van het natuurlijke gedrag van het bijenvolk ook nog een maximale honingoogst.

Dag 2 februari 2016
Time: 19:30  tot  22:00
Peter Linnartz
Peter Linnartz
Kortom; het laat zien dat bijenvolken op geheel natuurlijke wijze te manipuleren zijn en dat het streven van een imker veel honing te oogsten niet in strijd hoeft te zijn met het belang van het bijenvolk zelf. Hierbij gaat Peter Linnartz uit van zijn 40-jarige ervaring en laat hij zich inspireren door de nieuwste inzichten op het gebied van verantwoord duurzaam imkeren.

Op de gebruikelijke lokatie:

Om 20h00 in  “De Ploeg”  Verhoevenlei 50, 2930 Brasschaat.  Inkom gratis. Iedereen is van harte welkom. Deuren open vanaf 19u30.

pieter wuyts