Voorbereiding van de bijen op de voorjaarsdracht door Rik Echelpoels

Dag 6 maart 2018
Time: 19:30  tot  22:00

De winter loopt langzaam op zijn einde. Dus is het tijd om te denken aan onze bijenvolken en aan de voorjaarsdrachten die zich aandienen. De eerste belangrijke bloeiers voor onze bijen, in maart, zijn de wilg. Daarna, eind maart, begin april, volgen paardenbloemen en het fruit: peren, kersen en pruimen en in aansluiting hierop in mei appels. Tegelijk met de appels bloeit vaak het koolzaad. Keuze genoeg voor de bijen. Voor ons, imkers, is deze periode een van de belangrijkste voor de productie van honing.

Onze bond reist met de bijen naar het fruit en het koolzaad. Alleen met sterke volken valt er wat te slingeren na de voorjaarsdracht. Dus is het belangrijk met goede, dynamische volken te vertrekken. Een degelijke voorbereiding maakt het verschil.

Onze voordrachtgever, Rik Echelpoels, zal het uitgebreid hebben over de voorjaarsdrachten, en zijn voorbereiding,  op onze maandvergadering die plaats vindt op dinsdag 6 maart om 20h00 in ons vergaderlokaal ‘De Ploeg’.

Op de gebruikelijke lokatie:

Om 20h00 in  “Emino -De Ploeg”  Verhoevenlei 50, 2930 Brasschaat.  Inkom gratis. Iedereen is van harte welkom. Deuren open vanaf 19u30.

Deze vergadering heeft plaats onder auspiciën van AVI vzw, de Vlaamse overheid en de Europese Unie.

pieter wuyts