Problemen, oplossingen en uitvindingen van het voorbije bijenjaar door Pieter Wuyts

Dag 7 november 2017
Time: 19:30  tot  22:30

Nu het bijenjaar op zijn einde loopt en de bijen klaar zijn om in te winteren, is het tijd om terug te blikken op het voorbije werkjaar en om voorbereidingen te treffen voor het komende bijenjaar .

Het was – opnieuw – geen gemakkelijk bijenjaar. Hoewel de winter uitzonderlijk zacht was, kregen we toch verschillende vriesnachten in het late voorjaar, wat het moeilijk maakte voor onze bijen, die op het fruit en de voorjaarsdrachten stonden. De zomermaanden waren warm en droog, zodat linde, kastanje en andere zomerbloeiers veel vroeger uitgebloeid waren dan normaal. Gelukkig was er minder bijensterfte dan de vorige jaren.

Er waren vele positieve punten in het IFANG verenigingsleven, zoals een geslaagde cursus voor gevorderde imker, met een vijftigtal deelnemers, waarvan velen reeds succesvol imkeren. Ook de interesse voor onze maandvoordrachten is stijgend, zodat we nu vaak meer dan vijftig deelnemers kunnen begroeten.

Voor het eerst geven we, tijdens onze maandvergadering, het woord aan onze leden-imkers. Iedereen die nieuwe technieken, uitvindingen, bedrijfsmethodes heeft, krijgt de mogelijkheid die aan het publiek voor te stellen. Verder zal  een panel van geroutineerde imkers  antwoorden op de talrijke vragen en problemen van onze leden. Moderator van dienst is Pieter Wuyts. We bespreken het voorbije bijenjaar. Wat ging er goed, wat ging er fout en wat hebben we geleerd dit jaar?

Om 20h00 in  “De Ploeg”  Verhoevenlei 50, 2930 Brasschaat.  Inkom gratis. Iedereen is van harte welkom. Deuren open vanaf 19u30.

pieter wuyts