Mijn bedrijfsmethode door Ghyslain Deroeck

Dag 5 april 2016
Time: 19:30  tot  22:00

Op dinsdag 5 april komt Ghyslain Deroeck zijn bedrijfsmethode uit de doeken doen.

Ghislain De Roeck gaat het in deze vergadering hebben over zijn bedrijfsmethode, waarin hij zo efficiënt en gezond mogelijk bijen teelt gedurende het jaar. Vooral de laatste jaren, waarin we een bijensterfte van 30 tot 40 percent zagen, is een nieuwe benadering van het bijenhouden meer dan noodzakelijk.

Koninginnen invoeren einde maart en de varroalast herleiden tot ongeveer nul mijten na de lentedracht, zijn wellicht de opvallendste punten in deze methode. Er gaat echter ook veel aandacht naar de stuifmeelproblematiek in het najaar en het belang ervan voor de winterbijen. De teeltmethode van koninginnen verschilt wellicht van elke andere in Vlaanderen en dat geldt al even zeer voor de integratie van de koninginnen in de productievolken achteraf. Veel ongewoons dus, maar de methode weerstaat perfect aan de bijensterfte: sinds de toepassing ervan in 2004 ging geen enkel volk meer ten onder aan welke kwaal dan ook.

Op de gebruikelijke lokatie:

Om 20h00 in  “De Ploeg”  Verhoevenlei 50, 2930 Brasschaat.  Inkom gratis. Iedereen is van harte welkom. Deuren open vanaf 19u30.

 

pieter wuyts