Maandvergadering: zoektocht naar de oorzaak van bijensterfte door Prof. Dirk De Graaf

Dag 7 oktober 2014
Time: 19:30  tot  22:00

Sinds meerdere jaren wordt de imkerswereld gealarmeerd door het verdwijnen van hun bijenvolken. Vooral na de winterperiode is de uitval verontrustend. Sommige bijenhouders vinden 50 en meer percent van hun kasten leeg. Ook in de USA doet zich hetzelfde fenomeen voor, wat in sommige gevallen problemen kan geven bij de gewasbestuiving.

Prof. Dirk de Graaf van de  Universiteit Gent staat stil bij de hoge sterftecijfers die we voor België noteerden in het Europees Epilobee project.  Hij gaat op zoek naar oorzaken en geeft hierbij een mix van bevindingen uit de wetenschappelijke literatuur en van zijn eigen onderzoeksgroep aan de Universiteit Gent. Hij vertrekt van zeer tastbare elementen uit onze directe omgeving die hij dan verder uitdiept. Zijn verhaal eindigt met concrete aandachtspunten voor de toekomst.

 

Prof. dr. Dirk C. de Graaf  zal  uitgebreid op het onderwerp ‘Bijensterfte’ ingaan  op  onze lezing op dinsdag, 07/10/14.

Op gebruikelijke locatie en tijdstip:

Om 20h00 in  “De Ploeg”  Verhoevenlei 50, 2930 Brasschaat.  Inkom gratis. Iedereen is van harte welkom. Deuren open vanaf 19u30.

pieter wuyts