Maandvergadering: Weekendimkeren door Marc Vantongerloo

Dag 2 december 2014
Time: 19:30  tot  22:00

Als men het vroeger over imkers had, dan zag men oude mannen, gepensioneerden die gezapig voor de korf hun biekes observeerden.

En ja, het kan veranderen. Imkeren wordt meer en meer een moderne hobby, die jonge mannen en vrouwen kan bekoren. Die jeugd brengt een nieuwe frisse wind in het bijen houden. Tegenwoordig zijn imkercursussen overal volgeboekt. Iedereen wil kasten op zijn terras. Imkeren wordt terug sexy.

Alleen… er is zo weinig tijd… De combinatie van een hobby met een gezin- en professioneel leven blijkt echt geen vanzelfsprekendheid. Daarbij komt nog dat bijen houden nu veel intensiever geworden is dan vroeger. Toen kon je de bijen aan zichzelf overlaten, ze trokken als het ware hun plan. Nu zijn er de bijenparasieten, de ziekten, de verontreinigingen van ons leefmilieu. Dit alles maakt dat imkeren nu veel meer tijd vraagt dan voorheen.

Hoe ons drukke leven combineren met bijen houden? Marc Van Tongerloo is een druk bezet man en toch reeds vele jaren imker. Hij noemt zichzelf een weekendimker. Met zijn jarenlange ervaring is hij erin geslaagd met een minimum aan inzet van tijd, maximale resultaten te behalen.

Op  onze maandelijkse lezing op dinsdag 02/12/14  komt Marc zijn bedrijfsmethode uiteenzetten.

Een aanrader voor iedereen die slechts gedurende het weekend zijn bijen kan verzorgen.

Op de gebruikelijke lokatie:

Om 20h00 in  “De Ploeg”  Verhoevenlei 50, 2930 Brasschaat. Deuren open vanaf 19u30.

Inkom gratis. Iedereen is van harte welkom.

pieter wuyts