Maandvergadering: Panelgesprek met Pieter Wuyts

Dag 2 november 2016
Time: 19:30  tot  22:00

We bespreken het voorbije bijenjaar. Wat ging er goed, wat ging er fout en wat hebben we geleerd dit jaar?

Nu het bijenjaar op zijn einde loopt en de bijen klaar zijn om in te winteren, is het tijd om terug te blikken op het voorbije werkjaar en om voorbereidingen te treffen voor het komende bijenjaar.

Het was – opnieuw – een moeilijk bijenjaar. De lentemaanden waren eerder fris, en onze bijenvolken schoten moeilijk in gang. Dan kwam een vochtige zomer met minder zon dan gewoonlijk. Gelukkig was er een fantastisch najaar, die de gelegenheid gaf aan onze volken om op optimale kracht de winter in te gaan.

Er waren ook positieve punten in het IFANG verenigingsleven, zoals een geslaagde cursus beginnend imker, met een vijftigtal deelnemers, waarvan de helft is begonnen imkeren. Ook de honingoogst blijkt, niettegenstaande de talrijke problemen, opnieuw groot en van goede kwaliteit te zijn.

Deze en nog veel meer punten zullen behandeld worden tijdens onze volgende maandvergadering, waarbij een panel van geroutineerde imkers zal antwoorden op de talrijke vragen en problemen van onze leden.

Moderator van dienst is Pieter Wuyts.

Dag 2 november 2016
Time: 19:30  tot  22:00

Opgelet, uitzonderlijk op een woensdag, daar 1 november een feestdag is.

Op de gebruikelijke lokatie:

Om 20h00 in  “De Ploeg”  Verhoevenlei 50, 2930 Brasschaat.  Inkom gratis. Iedereen is van harte welkom. Deuren open vanaf 19u30.

pieter wuyts