Honing en Honingverzorging door Robert Tops

Dag 7 maart 2017
Time: 19:30  tot  22:30

Honing is niet zomaar iets zoets in een potje. Het is een feest van geur en smaak en vooral van bloemen. Niet uitsluitend een voedselbron voor bijenlarven of een overwinteringsvoorraad voor het gehele volk – honing is het resultaat van een perfecte samenwerking tussen bij en bloem, waarvan beiden profiteren – en wij doen daar dus blij ons voordeel mee.

Onze voordrachtgever, Bob Tops, zal het uitgebreid hebben over het behandelen van honing. Oogsten, ontzegelen, slingeren, rijpen en  enten van honing, alle facetten komen aan bod. Ook het bewaren van dit product en de wettelijke vereisten van het etiket op het potje worden behandeld.

Daarna  zal  Bob enkele courant voorkomende problemen bij honing bespreken. Hoe ontstaan die en, meest belangrijk, hoe kunnen we ze voorkomen. Hij zal het onder meer hebben over frosting of ijsbloemvorming, te hoog watergehalte, laagvorming, honing met grove kristalstructuur, gistende honing en vreemde stoffen in honing.

Op de gebruikelijke lokatie:

Om 20h00 in  “De Ploeg”  Verhoevenlei 50, 2930 Brasschaat.  Inkom gratis. Iedereen is van harte welkom. Deuren open vanaf 19u30.

pieter wuyts