Problemen van het voorbije bijenseizoen

Dag 1 september 2015
Time: 19:30  tot  23:00

 

Nu het bijenjaar op zijn einde loopt en de bijen klaar zijn om ingewinterd te worden, is het tijd om terug te blikken op het voorbije werkjaar.

Het was – opnieuw – geen gemakkelijk jaar. Tijdens de winter was er de grote sterfte onder onze volken ( Een probleem dat nu reeds meerdere seizoenen  de kop opsteekt). Zo verloren verschillende imkers meer dan 50 pct van hun bijenbestand. De varroamijt is hier de voornaamste boosdoener. Gelukkig maakten een goede lente en een warme zomer veel goed. Zodoende konden onze bijenstanden zich met succes herstellen.

Er waren ook positieve punten in het IFANG verenigingsleven, zoals een geslaagde cursus koninginnenteelt, waarbij een twintigtal ervaren imkers, op onze bijenstand op de Mikerf, aanleerden hoe ze kwaliteitskoninginnen konden kweken. Ondertussen zijn we reeds bezig onze cursus 2016 voor ‘beginnende imkers’ voor te bereiden. Ook de honingoogst blijkt, niettegenstaande de talrijke problemen, opnieuw groot en van goede kwaliteit te zijn.

Deze en nog veel meer punten zullen behandeld worden tijdens onze volgende maandvergadering, waarbij een panel van geroutineerde imkers zal antwoorden op de talrijke vragen en problemen van onze leden. Moderator van dienst is Pieter Wuyts.

Iedereen die graag een onderwerp besproken ziet, of een discussie wil over een bepaald onderwerp, mag die doorgeven aan Pieter (info@ifang.be). 

Op de gebruikelijke lokatie:

Om 20h00 in  “De Ploeg”  Verhoevenlei 50, 2930 Brasschaat.  Inkom gratis. Iedereen is van harte welkom. Deuren open vanaf 19u30.

pieter wuyts