Natuurlijk imkeren, problemen en oplossingen – systeem van Lode Devos

Dag 2 oktober 2018
Time: 19:30  tot  22:00

 

De voorbije jaren is er veel ophef geweest over de massale bijensterfte. Vele oorzaken werden in het debat naar voren gebracht, al werd de nadruk vooral gelegd op het gebruik van pesticiden als oorzaak voor de vele miljoenen dode bijen.
Stilaan ebt de aandacht voor onze bijen weg en verschuift de aandacht van de mensen naar andere zaken. Maar dat wil helemaal niet zeggen dat het ondertussen beter gaat! Er is nood aan een andere manier van omgaan met de bijen, niet alleen door de boeren (die de pesticiden spuiten) maar ook door imkers. Allerlei maatregelen die klassieke imkers uitvoeren in de bijenkasten hebben dikwijls een negatieve invloed op het leven van de bijen. En dat terwijl er een alternatief is. Een manier van imkeren waarbij je niet elke week in de kast gaat prutsen, waarbij je geen koninginnendoppen moet kapot maken, waarbij de bijen op hun eigen honing in hun zelfgemaakte raten overwinteren.
Een manier van imkeren waarbij die constante vrees voor varroa zelfs verdwijnt! Dat is natuurlijk imkeren, en dat is een onderwerp waarover Lode Devos honderduit en als specialist ter zake over komt vertellen. Een andere kijk op imkeren dus…

Op de gebruikelijke lokatie:

Om 20h00 in  “Emino -De Ploeg”  Verhoevenlei 50, 2930 Brasschaat.  Inkom gratis. Iedereen is van harte welkom. Deuren open vanaf 19u30.

Deze vergadering heeft plaats onder auspiciën van AVI vzw, de Vlaamse overheid en de Europese Unie.

pieter wuyts