Maandvergadering: Panelgesprek: Het voorbije bijenjaar

Dag 2 september 2014
Time: 19:30  tot  22:00

Nu het bijenjaar op zijn einde loopt en de bijen klaar zijn om in te winteren, is het tijd om terug te blikken op het voorbije werkjaar.

Het was – opnieuw – geen gemakkelijk jaar. Tijdens de winter was er de grote sterfte onder onze volken ( Een probleem dat nu reeds meerdere seizoenen  de kop opsteekt). Dan was er de warme winter en het vroege voorjaar, waarbij de kasten zich vlugger dan normaal ontwikkelden. Er waren problemen met de varroamijt.

Maar er waren ook positieve punten in het Ifang verenigingsleven, zoals een geslaagde cursus voor beginnende imkers en een 20 tal nieuwe imkers. Ook de honingoogst blijkt, niettegenstaande de talrijke problemen, opnieuw  groot en van goede kwaliteit te zijn.

Deze en nog veel meer punten zullen behandeld worden tijdens  onze volgende maandvergadering, waarbij een panel van geroutineerde imkers zal antwoorden op de talrijke vragen en problemen van onze leden. Moderator van dienst is Guido Haagdorens, een bijenhouder met tientallen jaren ervaring.

Tijd en plaats: 2 september om 20h00 in “De Ploeg” Verhoevenlei 50, 2930 Brasschaat. Inkom gratis. Iedereen is van harte welkom.

pieter wuyts