Maandvergadering: Verzorgen van honing / honing in de voedselpyramide door Wim Reybroeck

Dag 3 juni 2014
Time: 19:30  tot  22:00

Honing is niet zomaar iets zoets in een potje. Het is een feest van geur en smaak en vooral van bloemen. Niet uitsluitend een voedselbron voor bijenlarven of een overwinteringsvoorraad voor het gehele volk – honing is het resultaat van een perfecte samenwerking tussen bij en bloem, waarvan beiden profiteren – en wij doen daar dus blij ons voordeel mee.

 

Er bestaan veel soorten honing. De kleur en de smaak van honing wordt grotendeels bepaald door de oorsprong van de nectar (honing van de paardenbloem smaakt anders dan die van bijvoorbeeld de linde), maar ook de mate van kristallisatie is van invloed op de smaaksensatie.

 

De wijze waarop honing gewonnen wordt, is van belang en bepaalt de kwaliteit. De verzorging van dit hoogwaardig produkt is dus van het allergrootste belang. Ook de bewaring moet onder optimale condities gebeuren.

 

Wim Reybroeck  zal  uitgebreid op het onderwerp ‘honing’ ingaan  op  onze lezing op dinsdag, 03/06/14  om 20h00 in  “De Ploeg”  Verhoevenlei 50, 2930 Brasschaat.  Inkom gratis. Iedereen is van harte welkom.

pieter wuyts