Kristallisatie en Verzorging van Honing door Wim Reybroeck

Dag 2 februari 2021
Time: 20:00  tot  22:00

Honing is niet zomaar iets zoets in een potje. Het is een feest van geur en smaak en vooral van bloemen. Niet uitsluitend een voedselbron voor bijenlarven of een overwinteringsvoorraad voor het gehele volk – honing is het resultaat van een perfecte samenwerking tussen bij en bloem, waarvan beiden profiteren – en wij doen daar dus blij ons voordeel mee.

Er bestaan veel soorten honing. De kleur en de smaak van honing wordt grotendeels bepaald door de oorsprong van de nectar (honing van de paardenbloem smaakt anders dan die van bijvoorbeeld de linde), maar ook de mate van kristallisatie is van invloed op de smaaksensatie.

De wijze waarop honing gewonnen wordt, is van belang en bepaalt de kwaliteit. De verzorging van dit hoogwaardig produkt is dus van het allergrootste belang. Ook de bewaring moet onder optimale condities gebeuren. Wim Reybroeck  zal  uitgebreid op het onderwerp ‘honing’ ingaan  op  onze lezing op deze dinsdag 2 februari.

Op de gebruikelijke lokatie. Inkom gratis. Iedereen is van harte welkom. “Deuren open” vanaf 19u45. Inderdaad, vanaf 19u45 kan je klikken op deze link om in de Microsoft Teams-vergadering te komen.

Neem deel via uw computer of mobiele app

Klik op deze link, of scan de code hieronder, om deel te nemen aan de vergadering

Kristallisatie en Verzorging van Honing door Wim Reybroeck

Volg nu de instructies van je PC. Je komt zo bij ons binnen in de vergadering.


Deze vergadering heeft plaats onder auspiciën van AVI vzw, de Vlaamse overheid en de Europese Unie.

Dag 2 februari 2021
Time: 20:00  tot  22:00

Dag 2 februari 2021
Time: 20:00  tot  22:00

pieter wuyts