Innovatie in de imkerij door Thomas Van Pelt

Dag 4 juni 2019
Time: 19:30  tot  22:00

Laten we een keer van de filosofische stelling vertrekken dat een imker gewoon deel is van zijn bijenvolk. De koningin heeft met haar lijfje de imker aangestreken en haar feromonen afgezet om hem als denktank te integreren in haar volk. Want een imker in huis hebben met een goed stel hersenen, dat heeft zo zijn voordelen. Hij gaat hoornaars spotten en bedenkt vallen, hij bedenkt isolatietechnieken en zoekt hulpmiddelen om varroa te bestrijden. Hij gaat naar lezingen en pleegt overleg.

Op 04 juni zal Thomas Van Pelt ons als denktank alvast een duwtje in de rug geven met zijn theoretische en praktische  uiteenzetting over innovatie, mogelijkheden en creatief denken in de imkerij. En daarmee halen we weer een topper binnen voor onze maandvergaderingen. Thomas is immers Bijendeskundige (Bienensachverständiger) en imkers met tientallen volken in Bayern, Duitsland.

Op de gebruikelijke lokatie:

Om 20h00 in  “Emino -De Ploeg”  Verhoevenlei 50, 2930 Brasschaat.  Inkom gratis. Iedereen is van harte welkom. Deuren open vanaf 19u30.

Deze vergadering heeft plaats onder auspiciën van AVI vzw, de Vlaamse overheid en de Europese Unie.

pieter wuyts