De 30.000 cellen methode door Herwig Ramon

Dag 1 februari 2022
Time: 19:30  tot  22:00

Herwig Ramon gebruikt al jaren de 30.000 cellen methode. Deze bedrijfsmethode zorgt ervoor dat de bijen niet teveel ‘stress’ hebben doordat ze niet meer larven moeten verzorgen dan ze eigenlijk aankunnen. Of om het met de woorden van Herwig zelf te verwoorden: “We zorgen ervoor dat de bijen niet met 8 aan tafel moeten gaan zitten, terwijl er maar eten is voor 6”

Bij de 30.000 cellen methode wordt het broednest beperkt gehouden. Zo krijg je een beperkt aantal bijen die, in het larve stadium, gevoed worden met een overvloed aan voedersap en stuifmeel. Zo bekomt men sterke en langlevende bijen, met een grote eiwitreserve.

Voordelen van deze methode zijn: Minder zwermen, weinig arbeidsintensieve methode en sterke volken, die evenveel honing halen als de supergrote volken.

Wat zijn de voor-en nadelen van deze bedrijfsmethode, en hoe passen we ze toe? Dat zijn de vragen die beantwoord worden in deze maandvergadering.

Opgelet: Van harte welkom als je gevaccineerd bent. En vergeet je mondmasker niet! En kleed je warm aan, we zorgen voor uitstekende verluchting!

Om 20h00 op de gebruikelijke locatie. “Emino -De Ploeg”  Verhoevenlei 50, 2930 Brasschaat.  Inkom gratis. Iedereen is van harte welkom. Deuren open vanaf 19u30.

 


Deze vergadering heeft plaats onder auspiciën van AVI vzw, de Vlaamse overheid en de Europese Unie.

Europese Commissie

pieter wuyts